lauantai 31. maaliskuuta 2012

Ensimmäiset mosaiikkiharjoitukseni

Näin mosaiikkikaupan mainoksen facebookissa ja tietenkin piti tilata kokeilumielessä aloituspakkaus tai oikeastaan kaksi. (Pian tilasin jo lisääkin tarvikkeita). Tässä on ihka ensimmäinen pannun alunen.

Tämä kulho oli toinen työni, hiukan haastavampi ja virheet jo näkyy tälläkin kokemuksella, mutta oppirahat on aina maksettava. Toinen kulho on jo työn alla ja toivon mukaan siitä tulee parempi.

Onnelliset aamuteellä

 Sain pari tällaista ihanaa leimakuvaa. Tässäkin olen käyttänyt omatekoista taustapaperia, joka on tehty vähän erilailla. Tässä ohje:

1. Maalaa pohja akryylimaalilla.
2. Tässä kohdassa voi olla useita vaihtoehtoja, tässä niistä kaksi:
a) Rullaa useita kertoja edestakaisin välineellä, jonka nimeä en tiedä. Itse tein sen karamelliputkilosta, jonka ympärille kiinnitin narua. Pyöritin narun putkilon ympärille kieputtamalla. Mutta kaikki vähänkin kaulinta muistuttava sopinee välineeksi tähän.
b) Tätä vaihtoehtoa olen käyttänyt edellisessä postauksessa olevassa kohdassa. Puhdistin siis siveltimen pohjapaperiin vetelemällä pysty- ja vaakasuoraan siveltimen vetoja (lyhyitä).
3. Anna kuivua rauhassa.

Maalattuun pintaan syntyy kuvioita. En tiedä, näkyykö se riittävän hyvin tästä kuvasta.

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Poika mietiskelee

Tämän kortin tausta on tehty akryylimaalilla. Itse asiassa puhdistin vain siveltimen tähän korttipohjaan (tuo tummansininen). Muuten tämä on ihan peruskamaa....ai niin, tuo kolikko tuossa vasemmassa alareunassa, löytyi tyttäreltä, kun hän siivosi komeroaan. Minusta se sopi hyvin tähän poikakorttiin.

torstai 29. maaliskuuta 2012

Pääsiäistanssit?

Tätä leimakuvaa olen viimeisen vuoden aikana aika ajoin pohtinut ja miettinyt, miten päin sen pitäisi oikein olla. Olen sen nimittäin saanut jossain vaihdossa, eikä kuvasta voinut päätellä, miten päin sen oikein pitäisi olla. Nyt kuitenkint tulin siihen tulokseen, että tässä ollaan tanssin pyörteissä. Taustalla näkyvään paperisuikaleeseen piirtelin nuotteja ihan umpimähkään, jotta se näyttäisi musikaalliselta paperinpalalta.

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Pääsiäisvaihto

 Pääsiäisvaihto on edennyt toiseen viikkoon, jolloin oli minun vuoroni lähettää materiaalit. Ja ihan perinteiset pääsiäismatskut minä lähetinkin. Minulla alkoi tulla otsalle hikipisaroita, koska en mistään löytänyt sitä leimasinta, jolla olin suunnitellut tämän vaihdon leimauksen suorittavani... sitten kun mistään ei enää meinannut löytyä yhtäkään (vaikka tiesin mulla olevan kolme erilaista pääsiäisleimaisnta, missä lienevätkään?). Viimeisenä kurkistin puupalikallisten leimasinten laatikkoon ja sieltä viimein löysin tämän ainakaisen....
Tällaisen kortin tein materiaaleistani. Olen ihan tyytyväinen, vaikka pohdinkin sitä mitä voisin laittaa tuohon tyhjään yläosaan...perhosiakin pohdin, mut eihän perhosia ole täällä koleassa maassamme vielä pääsiäisenä....mutta tarviiko niitä ollakaan? Tiedä häntä. Tällä nyt kuitenkin mennnään.

Vaihdossa mukana lisäkseni
Linda
Granne
Minna.

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kortit samoista materiaaleista

1. rinkini (Koukussa Kortteihin-sivustolla) neljännet materiaalit saapuivat Vuokolta. Hän halusi, että saamme lisää harjoitusta poikakorttien tekoon, koska se tuntuu olevan vaikeaa itse kullekin. Materiaalit unohdin kuvata, mutta tällaisen kortin sain materiaaleista tehtyä...

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Lila kisukortti


Tämä kortti on minulle mieleinen, koska siinä on kaksi mieluisaa elementtiä, kissa ja lilaväri.

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Tilda



Välillä taas hempeämpää....vaaleanpunaista ja vaaleansinistä. Tausta on omatekemä.

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Poikakortti

Että nämä poikakortit ovatkin sitten vaikeita tehdä...pitäisköhän lopettaa samantien kokonaan niiden tekeminen. Koristeiden keksiminen on vaikeaa....on vain nuo iänikuiset napit ja nauhat....

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Pääsiäistipu

Tässä ois yks harvoista mun tekemistä pääsiäiskorteista. Niitä ei tule juuri tehtyä, kun ei niille ole käyttöä edes omiks tarpeiksi. Mutta tuo tipunen on niin söpö, että ihan sen takia tuli tää tehtyä.

torstai 22. maaliskuuta 2012

4/6 Kortit samoista materiaaleista 2.rinki

 Kakkosrinkini KK-sivustolla on tullut jo neljänsiin materiaaleihin, jotka lähetti Terhi. Kuvaa en taas muistanut ottaa, kun päähäni mahtui vain ajatus, että tämä pitää tehdä ihan heti.....:D Materiaalit olivat hankalat, kiitos vaan, Terhi:D Ei sitten niin millään tullut yhtään hyvää ajatusta ja ekaksi tökkäsi jo siihen, että leimakuvat oli väritetty versafinella, joten en voinutkaan värittää tutuilla tusseillani. Väritin sitten akvarellitusseilla ja kaikki meni hyvin, kunnes huomasin, että eihän mun olis pitänyt tietenkään käyttää distress Inkejä tuohon pohjaan ja reunustukseen....Tietenkin leimasinväri levahti.....kääk....
 Tässä on kuvaa lähempää itse väritystöhertelystä....saattepa tekin sitten nauraa....hahaa
Kortin sisälle laitoin tuota toista taustapaprua...minä en sitten millään osannut yhdistää noita paperinpaloja, joita materiaaleissa oli....enkä kukkasiakaan, sillä toista musteella värittäessäni repäisin kahtia ja toisesta tuli.....no sitä ei sanat riitä kertomaan (se majailee mun roskakorin -  iiiiiison sellaisen -  pohjalla). Joo, tiedän kyllä, että pyrkimys ois käyttää kaikkia materiaaleja, mut ....
Mielenkiinnolla odottelen, mitä muut saavat näistä materiaaleista aikaiseksi....sen  verran haastetta niissä oli:D

Tummaa ruskeaa

Tällainen syntyi oikeastaan tehdessäni jotain muuta ja sain siitä idean. Alakulmassa on ainoana koristeena omatekemä kukka. Ainoana, ellei tietysti lasketa noita boordeja.

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Pääsiäiskortit samoista materiaaleista 3/4


Pääsiäisrinki on edennyt jo kolmansiin materiaaleihin. Unohdin kuvata nämä ihanat materiaalit, mutta minullapa onkin kaksi korttia sen sijaan. Niistä materiaaleista sain samalla tehtyä kaksi kivaa korttia ja niin erilaisia, ettei uskois itsekään. Kivaa vaihtelua, että Sari laittoi hiukan erilaisemmat korttimateriaalit pääsiäiskortteihin kuin yleensä.

Sarin ja minun lisäkseni rinkiin kuuluvat myös Linda ja Minna, jolla ei ole vielä (?) omaa blogia.

Lisäys:
Pajunkissat:
Alemman kortin pajunkissat olen tehnyt pätkimällä paperinarua oksiksi ja liimaamalla ne korttiin kiinni.Sen jälkeen maalasin niihin "pajunkissoja" valkoisella maalilla. Myöhemmin julkaisen vielä muutaman kortin, jossa olen käyttänyt "oksamateriaalina" ruskeaa lankaa ja maalaamalla siihen "kissat".

Kultakortti

Ei kuitenkaan pankkikortti vaan ihan tavallinen kortti. Kortissa oleva puu on embossattu ja lopuksi olen suihkauttanut kultamaalilla. Lisäksi kortissa on pieniä kultasydämiä valkoisella pohjalla ja omatekoisia kultakukkasia koristeena.

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Haastekortti

Tämän kortin tein  KK:n haasteeseen saadun luonnoksen perusteella. Tuo keskimmäinen papru kiiltää eikä näytä luonnolliselta (on vanhaa tapettia, saatu jostain), mutta oli jo pimeää, enkä voinut kuvata ilman päivänvalolamppua....Kukkaset ovat kartongista tehtyjä paperikukkasia...

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Sinipukuinen Tilda

Huomasin tuossa, että luonnoskansioon oli jäänyt tällainen kortti. Tilda on pukeutunut siniseen asuun. Tänään muuten väritin toisen värisenä tämän saman leimakuvan. Pitäisi opetella värittämään näitä kuvia paremmin, en ole yhtään tyytyväinen. Tulee valtava alakuloisuus, kun käy ihailemassa oikeiden osaajien värityksiä ja sit palaa takaisin omiin ja huomaa, ettei näitä kehtais edes julkaista....

Maaliskuun veivaamattahaaste

Tämän kortin tein KK:n Veivaamatta-haasteeseeni luonnoksen mukaisesti.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Samat materiaalit vaihto 3/6

 Tässä on ensimmäisen ringin kolmannet materiaalit, jotka Outi lähetti.
Tällainen tuli minun kortistani. Tätä leimakuvaa en olekaan ennen nähnyt. Ihan kivaa vaihtelua...Taustaksi olen tehnyt ohuista paperisuikaleista tilkkutyyliin pohjan.

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Purina One-kampanja






Ihana askartelu- ja blogiystäväni Satu, laittoi minulle muutama viikko sitten kutsun tulla Buzzadoriksi. Kysyin häneltä ensin, mitä mieltä hän itse oli touhusta ja liityin mukaan. Olenhan aina innokas ryhtymään mukaan kaikkeen kivaan. Ja aikaahan minulla on kaikkeen tällaiseen mukavaan touhuun.


Olen jo useita vuosia harrastanut bloggausta, pääosin askartelublogin muodossa, mutta minulla on myös toinen blogi, jossa esittelen kissojen edesottamuksia ja niiden touhuja. Lisäksi kissablogissani on esillä myös muita kädentöitä, kuten leipomuksia ja käsitöitä. Ehkä tämä juttu ois pitänyt tehdä toiseen blogiini, mutta tulin ilmoittaneeksi tämän blogin tähän mukaan. Mutta voinhan kopioida saman jutun sinnekin.... 


Mutta palataanpas takaisin buzzaukseen ja Buzzadorina olemiseen. Olen siis buzzadorina kampanjassa, jossa on kokeiltavana Purina One:n kissanruokaa.


Buzzadorina oleminen tarkoittaa sitä, että jaan tietoa kokeilemistani tuotteista (tai tässä tapauksessa kissani kokeilemasta) tuotteesta. Tiedon jakaminen tapahtuu sosiaalisen median kautta ja/tai ihan livenä keskustelemalla buzzaamiani tavaroita, joista en saa rahallista hyötyä tai muita hyödykkeitä. Teen tätä omaksi ilokseni.


Tämä tuote, Purina One, on ensimmäinen tuote, jossa olen Buzzadorina, joten kaikki on minullekin vielä uutta. Ensimmäisen päivän kokemuksella voin kertoa, että Romeo-kissani, jonka valitsin tämän kampanjan maistajaksi meidän kolmesta kissasta, piti kovasti ensimmäisistä raksu-aterioistaan. Romeo on yleensä aika nirso syöjä, joten oli ilo katsoa, kun toiselle maistui ruoka niin hyvin.


Kovin paljon en tunne ihmisiä, joilla on oma kissa. Omille aikuisille tyttärille (toisella on neljä ja toisella kaksi kissaa) ajattelin näytesatsit ja alekupongit jakaa, mutta toivon, että myös askarteluystävistäni löydän ne, joilla on kissa ja jotka haluavat osallistua tähän. Eli kommentteja otetaan vastaan sekä sähköpostia, jos kiinnostusta riittää...


Tässä on vielä kuvaa meidän ihanan Romeon ensimmäisestä ateriasta. Harmi, ettei se hotkiminen näy/kuulu tuossa kuvassa....kuullosti se vaan niin ihanalta, kun toiselle maistui niin hyvin....



Magnoliatyttönen

Tällainen hörhelökortti tuli tehtyä helmikuussa, kun kokeilin laittaa mahdollisimman paljon hörselöä päällekkäin.

torstai 15. maaliskuuta 2012

Vaaleanpunaista magnoliaa


Olen itse innostunut hempeistä korteista. Saa nähdä, näkyykö täällä vielä kortteja miehille tai pojille....ehkä muutama, vaikken osaa niitä tehdäkään. Mutta nää tyttöset ja tyttökortit on kivoja tehdä, kun saa käyttää paljon  erilaisia koristeita.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Pääsiäiskortti



Pääsiäiskortteja en ole montaakaan tehnyt, enkä vissiin lähettänytkään kovin montaa elämäni aikana. Tässä nyt on kuitenkin yksi pääsiäiskortti, koska minä leimasin noita otuksia ja ne on niin söpön näköisiä....

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Vaaleanpunainen hääkortti




Tämä kortti sai ideansa yhtenä iltana, kun värkkäilin rusetteja ihan rasiallisen täyteen. Itse pidän kovasti ruseteista, varsinkin näin suurista. Leimakuvan olin jo värittänyt aikoja sitten ja se vain näytti niin sopivalta tämän rusetin kanssa.

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Vihreää...


Tässä kortissa kokeilin eka kertaa tuollaista stanssattua reunaa, siis valmiiksi stanssattua. Ruestteja varmaan näkyy korteissani nyt enemmänkin, kun niitä solmin rasiallisen kerralla....

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

CD-kortti a´la Töpö

Tulipa kokeiltua uutta, ainakin minulle uutta keinoa koristella cd-levy. Äkkisistään ehkä näyttää, ettei tuossa mitään uutta ole, mutta kokeilin seuraavanlaista tekniikkaa...

1. Maalasin Cd-levyn ensin sinisellä ja sen jälkeen punaisella akryylivärillä.
2. Annoin kuivua kerrosten välissä ja punaisen värin jälkeen.
3. Otin työvälineekseni askarteluveitsen ja vetelin Cd-levyn pintaan viiltoja, joilla osa maalista irtosi....ei siis suoraan teräpäällä, vaan poikittain terällä kuin rapsuttaen....Niinpä levyn pintaan tuli kiiltäviä, osin sinisiä maaliviivoja....tein lisäksi myös viivoja osalta matkaa poikkisuuntaankin. Tai vinosti.
Alla olevasta kuvasta toivon mukaan näkyy vielä tarkemmin, miltä homma näyttää.


Sarah Kay-kortti



Löysin tällaisen pikkuruisen Sarah Kay-3D-kuvan, jonka olin koonnu jo pari vuotta sitten. Se oli vaan jäänyt kaapin pohjalle. Kortissa olen käyttänyt myös omatekemääni  ruusua. Ohje löytyy valikosta Vinkit ja ideat.

Pienet pianistit

Jos tämä kortti löytyy monelta eri päivältä postattuna, niin syyllinen olen minä....olen yrittänyt postata tätä jo viisi kertaa, mut aina se katoaa jonnekin bittiavaruuteen....

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Vaalea hääkortti



Tässä kortissa kokeilin eka kerran akryyliväriä. No ei kai tarvii kertoa, että kokeilin valkoista väriä, mattapintaisena. Muuten olen korttiin tyytyväinen, mut tuo rusetti on epäonnistunut. Silloin en ollut vielä kokeillut tehdä ruusuja uudella idealla.

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kultainen kortti



Tilasin kullanväristä suihketta ja halusin kokeilla sitä korttiin. Tällainen siitä sitten tuli. Pohja  ja perhonen on suihkautettu kullan värillä, samoin ruusut. Omatekemä ruusu on tehty kultaisesta harsokankaasta. Lisukkeena on nuo kristallihärpäkkeet, jotka on muuten leikelty tyttären jouluvaloista:D


Tässä on vähän lähempää kuvaa yksityiskohdista....

Pienet pianistit


Kolme pientä ja söpöä pianisti saa hymyn huulille:D

Pikkuiruiset pianistit

Jaahas, kolmas tai neljäs postaus....aina menee pieleen, mut menköön....

torstai 8. maaliskuuta 2012

3/6 Kortit samoista materiaaleista 2.rinki


Tämä on toisen KK:ssa  olevista kortit samoista  materiaaleista ringin kortti, jonka materiaalit lähetti Anelma.
Materiaalit jäivät tuttuun tapaani kuvaamatta, kun näin materiaalit kuoren avattuani ja hetihän sitä piti päästä kokeilemaan, mitä niistä saisi aikaiseksi. Ihanat materiaalit olivatkin, An.

Tässä muut rinkiläiset:
2. Siina
3. An
4. Terhi
5. Helena
6. Johanna

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

1/4 Kortit samoista materiaaleista - Pääsiäisvaihto

 Osallistuin innolla Eemelin eli Lindan järjestämään pääsiäisvaihtoon KK-sivustolla. Ensimmäiset materiaalit lähetti Linda, mutta unohdin kuvata ne. Onneksi ainakin Granne on ne kuvannut, joten voitte sieltä käydä ne kurkkaamassa.

Vaihdossa oli lisähöysteenä lähetettävä 5 leimakuvaa, joita ei käytetä kuitenkaan näihin kortteihin.

Pääsiäiseen kuuluu keltainen, vihreä ja oranssi väri, joten niihin on kai tottuminen, vaikka ne ovatkin minulle vaikeita värejä. Materiaalit olivat muutenkin minulle kinkkiset, mutta nuo leimakuvat olivat aivan mielettömän söpöjä tipusia... Kaikkiin papereihin oli leimattu neljä tipua ja papereita oli 5 (muistaakseni). Olin ihan äimän käkenä, että mitenköhän mä näistä suoriudun ja tässä on mun kehittelemä lopputulos.

Käänsin pohjapaperin väärinpäin (anteeksi Linda!), mutta en keksinyt muutakaan) jokaisen muun  paprun reunasta leikkasin suikaleet koristeeksi oikeaan reunaan sekä pari suikaletta taiteltuna vasempaan yläkulmaan. Tipuset väritin ja neljä niistä otin käyttöön ja jokaisen alle liimasin värillisen paperin (jälleen nurin päin). Kukkaset kastelin ja rypistelin....Pillit sidoin mukana tulleella nauhalla ja liimasin kukkasasetelman pohjalle ja siihen kukkaset päälle, kun ne olivat kuivuneet. Sitten vaan karkit ja dropsit paikoilleen. Ai niin, tietysti vielä tuo nauha väsemmassa alakulmassa, sen kiharsin saksilla ja leikkasin lyhyemmäksi ja laitoin tuonne tuon tipukuvan alle.

Lindan ja minun lisäkseni ringissä ovat mukana myös Granne ja  Minna.

Kaksi pientä hiirulaista marssi näin....



aurinkoista tietä eteenpäin....

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Ruskeaa ja keltaista....

Innostuin tekemään tällaisen Tilda-kortin.... Keltainen ei kuulu lempiväreihini, mutta siihen yhdistettynä ruskea, se menettelee....

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Teleskooppikortti



Tässä on teleskooppikortti, jonka voi siis kiepauttaa yhden osan kokoiseksi. Stansseista olen käyttänyt kolmea suurinta....

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Maaliskuun vintagea


Tämän kortin olen tehnyt maaliskuun Vintagehaasteeseen DT-kortiksi. Aiheena oli kierrätys. Kortin pohjalla on käytetty tapettia. Kuva on vanhasta koulukirjasta, samoin nuottipaperi. Yläreunassa oleva kierre on saatu ystävältä ja samoin nuo napit, jotka ovat kukkien keskustana. Kukat on valmiita paperikukkasia.

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Ruusuni

Olen niin innostunut kukkasten kokeilusta, että nyt oli vuorostaan kokeiltava ruusun tekoa.
 Leikkasin pyöreitä kuvioita leikkurilla. Leikkasin myös pienen palan pois jokaisesta palasta.
 Leikkasin jokaiseen palaan halkaisijan puoliväliin saksilla  uran. Liimasin urat hiukan päällekkäin.
 Tein ed. kohdassa kolmenlaisia liimailuja. Neljä ensimmäistä pyörylää laitoin vain hiukan päällekkäin liimatessa, joten siitä tuli vain pikkuisen kovera. Seuraavaan neljään laitoin reunoja enemmän päällekkäin ja viimeisiin eniten. Viimeiset siis tulevat lähimmäksi keskustaa.
 Kesken kaiken kukan väri muuttuu, koska minulta loppui akku kamerasta ja tein nuo valkoiset jo valmiiksi latausta odotellessa. Joten jatketaan nyt punaisilla terälehdillä.
 Kun kaikki oli liimattu, taittelin hiukan terälehtien reunoja....minulla kun ei ole kukkatyövälineitä (vielä), niin taivuttelin ne käyttäen taitteluluuta apuna....
 Sitten alkoi kasaaminen. Ensin liimasin kaksi suurinta/ loivinta terälehteä yhteen.
 Sen jälkeen kaksi seuraavaa ja liimasin ed. päälle poikittain. Sitten seuraavat kerrokset....
 Tein kaikkein sisimmän osan ihan erikseen taittelemalla ne tiukempaan saadakseni ruusumaisen muodon.
 Lopuksi liimasin keskustan alempiin kerroksiin ja sain ruusun kasattua valmiiksi.
Tässä on punainen ruusu ja aiemmin tekemäni valkeat ruusut. Näihinkin voi halutessaan laittaa kimalletta tai tuputella leimasinmusteella.Kuten kuvasta näkyy, tein myös muutaman pienemmän ruusun pienemmällä leikkurilla....